dilluns, 15 de febrer del 2010

El ruibarbo: Una hortalissa que pot ser la base d’un nou tractament contra el càncer

El “ruibarbo” és una hortalissa que es pot cuinar amb plats dolços o salats, i podria convertir-se en la base del nou tractament contra el càncer, ja que s’ha demostrat que al menjar-lo després d’haver sigut cuinat durant 20 minuts, aquesta hortalissa augmenta moltíssim el nivell de substàncies anticanceroses dins del nostre organisme, segons investigadors de la Universitat de Sheffield Hallam i del institut d’investigació Scottish Crop.

Les substàncies anticanceroses que augmenten s’anomenen polifenoles, i aquestes maten de forma selectiva i prevenen l’avanç de les cèl·lules canceroses. A més podrien utilitzar-se per a tractar càncers resistents a tractaments. També esperen utilitzar els resultats per a tractar la leucèmia.

És la primera volta que s’estudien els beneficis d’aquesta hortalissa, encara que abans ja s’utilitzava en medicina oriental xina.
Finalment, segons el doctor Nikki Jordan-Mahy, el “ruibarbo” és una gran font d’agents farmacològics utilitzats en fàrmacs anticancerosos i explica que els actuals tractaments no són efectius i la resistència és un problema molt comú.

Enllaç notícia original

1 comentari:

  1. El cancer és una enfermetat que afecta a una gran quantitat de ciutadans. Actualment hi han moltes persones que pateixien aquesta enfermetat, però també cal destacar que l´evolució dels tractaments ha disminuit el nombre de morts.
    Referent al tema de la notícia, des del meu punt de vista crec que aquest tipus d´hortalissa és un factor positiu per convatre el cancer, i es deure d´utilitzar més. Es clar, que sols en l´ingestió de la hortalissa no estas totalment protegit de tindre símptomes de cancer , cal analitzar altres aspectes i seguir altres tractaments, medicacions....
    Finalment, tots aquells medicaments, hortalisses... que disminuix el cancer es deuen de tindre molt en compter i poder fer ús d´ells.

    ResponElimina