dimarts, 2 de febrer del 2010

Oli de peix contra la psicosis

Els científics asturians han fet un nou estudi per a poder prevenir, en un futur, el risc de patir psicosis. En aquest estudi han publicat el primer treball que demostra la capacitat que tenen les càpsules d’oli de peix de reduir el risc de desenvolupar esquizofrènia o altres psicosis en els joves que tenen risc elevat de patir-la. La psicosis és una infermetat que implica el contacte amb la realitat, incloent generalment idees falses del que està passant, tenir deliris i veure o escoltar coses que no estan en el seu lloc,és a dir, al·lucinacions.

L’estudi ha estat dirigit per Paul Amminger, de la Universitat de Viena, que ha organitzat a 81 joves entre 13 i 25 anys amb altes probabilitats de patir esquizofrènia. Aquestes persones s’han dividit en dos grups: quaranta-u van consumir càpsules d’oli de peix durant dotze setmanes, i la resta,quaranta, van ingerir un placebo.

En el “Archives of General Psychiatry”apareixia que les càpsules d’oli de peix reduïren la incidència de símptomes pre-psicòtics i milloraren la funcionalitat dels participants en comparació amb el placebo.

Anteriorment,unes investigacions ja havien anunciat els beneficis que podrien tenir els àcids grassos poliinsaturats (PUFA) tipus omega-3. Digueren que aquests àcids es trobaven en l’oli dels peixos i en les nous.

Hui en dia, aquest procés està següent eficaç en el tractament de diferents patologies psiquiàtriques i problemes de comportament. L´oli està ajudant a menors que pateixen símptomes pre-psicòtics, aïllament social, percepcions inusuals (visions i sorolls irreals), deteriorament de la funcionalitat...

Està següent molt eficient aquesta pràctica, del l’oli de peix amb alt contingut en PUFA, però en un futur es deurien de realitzar més investigacions per poder fiar-se absolutament de que els PUFA poden utilitzar-se per a prevenir i tractar als joves amb un elevat risc de patir psicosis.

-Notícia original

-Notícies relacionades:
-Altres fonts d´informació:
-Vídeos relacionats:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada