dilluns, 15 de febrer del 2010

L'oritge de la transmissió del VIH entre homes

Les autoritats sanitàries han alertat de que en els últims anys la transmissió del VIH entre parelles homosexuals ha augmentat nombrosament. Han descobert que es pot transmetre aquest virus però no el mecanisme pel qual ho fa.

Uns investigadors de la Universitat de Califòrnia (EEUU) han averiguat que el principal responsable d'aquesta transmissió és el plasma seminal per damunt dels glòbuls blancs i els altres components del semen.

Segons publiquen aquestos investigadors en la revista 'Science Translational Medicine' el semen és una mescla d'esperma, glòbuls blancs i altres fluïds ( plasma seminal), que en el cas dels homes amb VIH conté particules virals d'ARN a l'interior del plasma com particules virals d'ADN a l'interior de les cèl·lules ( glòbuls). Per a descobrir de quina manera es transmet aquest virus, a través d'ADN o ARN, han realitzat proves amb sis parelles d'homes en les quals un membre era portador del virus i había infectat a l'altre.

Després de realitzar els corresponents anàlisis de semen i sang, s'observà que les particules virals d'ARN del virus encontrades en el membre recentment infectat coincidíen amb les del membre que ja era seropositiu. Això vol dir que els fragments d'VIH que floten en el plasma són la principal font de contagi per damunt dels glòbuls blancs, encara que aquestos també aporten part d'aquest virus.

Aquestos investigadors han realitzat un estudi filogenètic per a examinar les característiques del virus trobat en cada mebre portador i les van comparar amb el membre infectat, així s'ha observat que el VIH s'origina a partir d'ARN del plasma seminal.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació:

Altra font d'informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada