dimecres, 24 de febrer del 2010

Definides les millors teràpies per a començar a tractar el VIH



Un estudi amb més de 1.800 pacients compara els còctels més habituals.- La conclusió és que no hi ha un guanyador clar i suggereix quatre opcions

Els metges que tracten a persones amb VIH han passat en 15 anys de no tindre quasi opcions a disfrutar de tantes alternatives que no està clar per on començar. Trobar la combinació de fàrmacs és un procés que es sol guiar per l'assaig i error. Un assaig del ACTG (sigles en anglès de Grup d'Assajos Clínics sobre Sida, una organització independent finançada pel govern nord-americà) presentat en la Conferència sobri Retrovirus i Malalties Oportunistes (CROI) celebrada en San Francisco ha determinat les millors combinacions.

L'assaig anomenat ACTG5202 és una sèrie d'assajos en els quals es van enfrontant algunes de les combinacions preferides com primera teràpia pels metges en funció de la seva experiència. Aquests còctels combinen fàrmacs de tres famílies, que actuen sobre dos dels enzims que necessita el virus que causa la sida per a reproduir-se una vegada que infecta una cèl•lula.

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid, Santiago Moreno, diu que fins ara no s'havia trobat un inhibidor de la proteasa que fos capaç de comparar-se amb efavirenz com medicament base en qualsevol teràpia d'inici. Ara, amb atazanavir potenciat amb ritonavir ja no hi ha dubte que contem amb una alternativa igual de potent. Hi haurà pacients que podran començar amb un o amb un altre i en aquest cas caldrà triar. No obstant això, també hi haurà pacients en els quals només es podrà iniciar amb un en concret. I això últim pot ser així per una qüestió d'interaccions o malalties de base que obliguen a optar. Pot ser un problema de resistències primàries a un dels fàrmacs; en el cas concret de efavirenz, hi ha algunes contraindicacions clares (pacients embarassades o que busquen quedar-se embarassades, pacients amb patologia psiquiàtrica o en tractament amb metadona) que poden superar-se amb atazanavir sense que això suposi utilitzar com a alternativa una teràpia menys eficaç.

Font d’informació:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Definidas/mejores/terapias/empezar/tratar/VIH/elpepusocsal/20100222elpepusoc_8/Tes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada