divendres, 12 de febrer del 2010

La contaminació emmalalteix les arteries

La contaminació també és un risc per al nostre cor. Una investigació feta amb la participació persones espanyoles ha donat com a resultat que les cues i embuts produits pel cotxes agumenta la el procés d'aterosclerosi. Es va donar alerta a aquest resultat perque no passava el mateix amb les persones que no sofreixen freqüentment les cues de trànsit o que vivien més allunyades del centre de la ciutat o més allunyades de les autopistes que és on normalment es formen aquestes cues.

Cada sis mesos es feia un estudi per averiguar el grossor de les arteries caròtides, que normalment és un factor per evaluar el grau d'asterosclerosi, i també es va fer un estudi de la contaminació de les diferents zones.



Els resultats obtinguts van demostrar que les persones que viuen a 100 metres de les autopistes o properes als carrers on es produeixen totes estes cues sofreixen un augment del creixement de la placa de les arteries d'uns 5'5 micròmetres per any, un valor molt alt que supera el doble del creixemenet normal anual.


Estan preparant-se més estudis per saber els efectes que produeixen la població espanyola perque a un llarg o curt termini de temps pot agreujar les nostres vides.
Video interessant d'aterosclerosi






Font d'informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada