dimarts, 23 de febrer del 2010

Cinc païssos de la OTAN demanaran l'eliminació de l'arsenal nuclear en Europa



Cinc païssos de la OTAN , Alemanya , els tres de Benelux i Noruega, van a demanar la retirada de les bombes nuclears que queden a Europa de les restes de la guerra freda . El primer ministre belga ha enunciat l'iniciativa amb la finalitat de l'elaboració del nou concepte estratègic que la OTAN deu adoptar a finals d'any.


" Bèlgica està a favor d'un món desnuclearitzat i defén aquesta tesis en la OTAN en els preparatius per a la conferència de revisió del Tractat sobre la NO proliferació a celebrar en maig en Nova York"


Aquest comunicat és la reacció del Gobern Belga a una tribuna d'opinió publicada en la premsa belga per dos ex primers ministres i dos ex ministres exteriors , els quals declaren qué és "impossible negar a altres Estats la adquisició d'armes nuclears mentre nosaltres les tingam ".


El plà de Leterme es refereix a l'armament nuclear americà estacionat en Europa, encara que França i Regne Unit compten amb arsenals nuclears en els seus territoris i submarins.


Aquest arsenal tàctic és l'últim residu en Europa dels temps de guerra freda.


Els arsenals de la OTAN son secrets , però un treball publicat pel Boletí de Cintífics Atòmics estimaven que eren del ordre de doscentes les bombes que quedaven en cinc païssos d'Europa. Els cintífics consideràven que els europeus occidentals havien de abogar per l'eliminació d'aquestes restes, però feien notar que la qüestió erà més delicada en Turquia e Iràn ja qué podrien montar un armament nuclear.


Font principal :

http://www.elpais.com/articulo/internacional/paises/OTAN/pediran/eliminacion/arsenal/nuclear/Europa/elpepuint/20100219elpepuint_12/Tes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada