diumenge, 21 de febrer del 2010

Donar de mamar protegeix a les dones de la diabetis

Donar de mamar podria reduir el risc de la mare a desenvolupar síndrome metabòlica, un trastorn associat a la malaltia cardíaca i la diabetis en les dones, segons un estudi de la Divisió d'Investigació de la institució Kàiser (Estats Units).
La lactància reduïx el risc de síndrome metabòlic entre un 39 i un 56 % en dónes que no han patit diabetis gestacional i entre un 44 i un 86 % en aquelles que si ho van fer, depenent en ambdós casos de la seva durada.

Investigacions prèvies han mostrat que les dones lactants tenen nivells de glucosa i lípids en sang més favorables en les següents setmanes al part que aquelles que no van donar de mamar.

La responsable de l'estudi, assenyala que els beneficis no semblen deure's a diferències en l'augment de pes, l'activitat física o altres conductes saludables. No obstant això, en l'estudi, les participants que no van desenvolupar síndrome metabòlica tenien menys grassa en l'abdomen i majors nivells de colesterol bo.

Les 704 dones que tenien entre 18 i 30 anys eren primerenques i no patien la síndrome metabòlica abans de l'embaràs. Entre elles es van produir 120 nous casos del trastorn després de l'embaràs al llarg de 20 anys de seguiment, aquest trastorn va associat a l'obesitat i al metabolisme que prediu en gran amidada les diabetis futures i possiblement, la malaltia arterial coronària durant la mitjana edat i la mortalitat precoç en les dones.
Les dones amb diabetis gestacional són més propenses a desenvolupar síndrome metabòlica després de l'embaràs.

Els investigadors diuen que és necessari realitzar més estudis, i aclarir si les modificacions en l'estil de vida, incloent la durada de la lactància, podrien afectar al desenvolupament de la malaltia arterial coronària i la diabetis tipus 2, en particular entre els grups de major risc com dones amb antecedents de diabetis gestacional.

-Video relacionat:


- Font principal d'informació: clicà aquí

- Altres fonts d'interès: clicà aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada