diumenge, 28 de febrer del 2010

Alçada l'alerta de tsunami al Pacífic.


El Centre d'Alerta de Tsunami en el Pacífic (PTWC) ha alçat l'alerta de tsunami per a tots els territors del Pacífic. Però no obstant, les oles han anat debilitant-se en el seu recorregut i quasi no han causat incidents en els territors més allunyats de Chile, on es va registrar un terratrèmol de 8'8 graus en l'escala de Richter.Oles d'1'5 metres can colpejar les costes de Japó, on el Govern havia ordenat l'evacuació de 320.000 persones.


L'arribada del tsunami va matindre en alerta al país asiàtic durant varies hores, ja que era la major alerta emesa per Jápó en els últims 17 anys.

Per una altra part, el PTWC va retirar l'alerta que havia decretat per a l'arxipèlag de Hawai, al comprovar que les oles eren menors del previst.

Els medis estadounidenses van seguir amb gran entusiasme allò decretat per les autoritats per a minimitzar l'impacte del tsunami que suposava una situació molt tràgica. Es va impedir que la població permaneixera en les seues cases, es va obligar que la gent que residia més prop de les costes procedira a l'evacuació inmediata, així com a l'eliminació de l'aigua i del menjar en llanda als supermercats.

Però tants preparatius i tantes expectacions es van veure truncades per la realitat d'unes oles que no van superar el metre d'alçada.




Font d'informació: http://www.elpais.com/articulo/internacional/Levantada/alerta/tsunami/Pacifico/elpepuint/20100228elpepuint_4/Tes







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada