diumenge, 21 de febrer del 2010

La soia no eliminaria el greix corporal després de la menopausa

Segons un nou estudi, els compostos similars a l'estrogen presents en la soia no reduïxen el greix corporal en les dones posmenopáusiques.

Investigacions amb animals i amb humans ja havien proporcionat algunes evidències que aquests compostos, anomenats isoflavones, podrien ajudar a formar massa muscular i reduir el greix, ho va dir la doctora Oksana A.Matvienko, de la University of Northern Iowa.

Es desconeix perquè aquests compostos actuen sobre la composició corporal, però és possible que ho facen com l'estrogen, que influïx en les hormones claus en el metabolisme del greix i el sucre.

L'equip d'investigació va reunir a un elevat grup de dones posmenopáusiques, de les quals cap era obesa mòrbida. A l'atzar, van prendre un placebo, una píndola amb 80 mil·ligrams d'isoflavones de soia, o be una píndola de 120 mil·ligrams tots els dies durant un any.


Passat aquest any, van poder observar que, el consum d'isoflavones no havia tingut cap efecte corporal i tampoc va afectar a les hormones que regulen l'apetit ni als nivells d'insulina.
L'únic factor que va predir canvis en el cos va ser la quantitat de greix en l'alimentació femenina. I com més temps havia passat des de l'últim període, major era la massa de greix. Com bé hem dit els resultats no van mostrar cap efecte de les isoflavones, per això pensen que és possible que altres compostos de la soia modifiquen la composició corporal.

Actualment, l'equip d'investigació no recomana que les dones sanes usen isoflavones per a reduir el greix corporal.

* Font principal d'informació: click aquí

*Altres pàgines d'interés: click aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada