dissabte, 27 de febrer del 2010

Els temporals seràn més devastadors.

Segons ha anunciat l'Organització de Meteorología Mundial (OMM), durant els proxims 100 anys es reduïrà el nombre de d'huracans, tifons, inundacions, tronades de neu i la resta de desastres climàtics, i això es una bona noticia, però el que es preveu és que quan es produïsquen seràn de major intensitat i els seus efectes seràn devastadors.

Segons el meteolòleg nord-americà durant el segle XXI es produïràn entre un 6 i un 34% menys d'huracans, però la seua intensitat es veurà augmentada entre un 3 i un 11%, el que provocarà un augment de la destrucció del 60%.

Aquest investigador li atribueix la causa d'aquestos efectes al calentament global dels oceans, els qual provoquen que al augmentar la temperatura de l'aigua es reduïsquen el nombre de fenòmens però augmenten la seua devastació. Anota que ha augmentat un 80% desde l'any 2000.

De fet en l'ultima dècada s'han produït 245 desastres naturals, dels quals 224 estaven directament relacionats amb el canvi climàtic i que van afectar a 58 milion de persones.
L'objectiu actual d'aquestos investigadors és pronosticar amb antelació si es produïrà algun fenòmen d'aquestos per a reduïr les seues conseqüències.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada