dilluns, 22 de febrer del 2010

Italia vol prohibir les operacions de pit en menors


El govern italià ha presentat un projecte de llei que prevé prohibir les operacions de cirugia estètica de pits a menors d'edat.

Segons un comunicat del Consell de ministres, aquesta iniciativa pretén servir de protecció a les dones i oferir més informació sobre els instruments que s'empren, les diferents tipus d'intervenció i els efectes indesitjable.

Segons algunes estadistiques, una minoria de les intervencions on per causes de malformació o qualsevol altre inconvenient, la majoria de les operacions son purament estètiques.

El que vol fer el projecte de llei, és prohibir eixe tipus d'intervencions minoritaries a aquelles dones menors d'edat. Sols estaran permeses les intervencions en cas de malformacions o qualsevol altre tipus de patología.

"És una llei necessaria per a protegir la salut de les dones. No sempre som conscients de què és tracta d'una vertadera operació amb els seus riscs i contraindicacions". Afirma Franscesca Martini, secretaria d'estat per a la salut.

Segons el diari "La Republica", al voltant de 25.000 dones s'operan el pit cada any en Italia. El preu d'una intervenció quirurgica varía entre 4.500 i 12.000€.

Notícia original:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2010/02/19/mujer/1266595737.html

1 comentari:

  1. Respecte a les operacions estètiques a menors opine que deurien de ser controlades per metges, els quals deurien d’aconsellar si aquestes adolescents estan preparades per canviar els seus pits. Cada persona te un desenvolupament diferent, i pot ser encara no han deixat de desenvolupar-se quan decideixen fer-se l’operació. Per això opine que deurien, abans de operar-se, fer-se un estudi o consultar al seu metge per saber si deuen de fer-se l’operació estètica o esperar un desenvolupament dels seus pits.
    També opine que una menor de 18 anys pot ser no siga lo suficient madura per prendre aquest tipus de decisions. Per això crec que no deurien de prohibir les operacions estètiques però si deurien de tindre el consentiment dels seus pares i metges.

    ResponElimina