dissabte, 27 de febrer del 2010

Un fort terratrèmol de 8,8 de magnitud causa almenys 78 morts a Xile.


Un terratrèmol d'intensitat 8,8 ha afectat la ciutat de Concepción, la segona ciutat xilena més importants, i a deixat sense subministrament elèctric a la capital, Santiago. El govern xilè situa els morts per la catàstrofe en 78 a l'espera que puguen aparèixer nous cadàvers en les següents hores o dies.

La ciutat ha estat declarada zona catastròfica mentre que el Centre d'Avisos del Pacifico ha rebaixat l'alerta de tsunami però tant Xile com els països circumdants es mantenen en alerta per possibles repliques d'intensitats similars. És tal el risc que s'ha procedit a l'evacuació de la Illa de Pasqua per la possible arribada d'una ona gegant que produiria una enorme catàstrofe.

El terratrèmol que ha durat prop d'un minut ha tingut lloc a les 7:34 hora espanyola, a més de les repliques, que ja sumen un total de 14 amb una intensitat similar al del terratrèmol.

El sisme d'avui és el tercer que es produeix en les últimes 24 hores en l'oceà Pacifico. En el Carib fa aproximadament un mes va tenir lloc un dels majors terratrèmols dels últims anys amb prop de 215.000 morts, xifra que temen incrementar una vegada finalitzats lloa treballs de desenrunament.





Font d'informació: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada