diumenge, 21 de febrer del 2010

Passar molt de temps sentats afecta a la salut.

L'exercici i l'activitat fisica són un dels eixos de la vida, però fer deport podria no ser suficient per a contrarrestar les hores que ens passem asseguts al llarg del dia.De fet aquest tema l'han estudiat en l'Institut de Karolinska, i li donen més importancia al controlar la inactivitat diaria que al fer deport regularment.

Després d'aquest estudi s'ha observat que fer deport és beneficiós per a la salut, i ajuda a baixar de pes, millorar el sistema cardiovascular, aporta beneficis per als músculs i ossos, i fins i tot ajuda a mantenir un bon estat d'anim. A pesar d'aquestos beneficis, els investigadors han dit que no contrarresten als perjudicis de la inactivitat.

Els investigadors van resaltar en aquest estudi publicat en la Revista Britanica del Deport que els llargs periodes d'assentament i la inactivitat física provoquen malalties com la diabetes, obessitat, malaltíes cardíaques, càncer, i major risc de mort. Aquests fets els resalten amb tanta importancia ja que encara que es faça deport regularment, no es suficient per a contrarrestar aquestos efectes negatius dels llargs assentaments.

En el mateix estudi, uns australians van observar que cada hora de més que una dona passa cap a la televisió, s'augmenta un 26% el risc de sofrir el síndrome del metabolisme, que es un precursor de la diabetes i les malalties cardiovasculars. Aquestos resultats no es modifiquen en les dones que fan exercici regularment.

Segons els autors d'aquest comunicat encara queda molt per investigar, però ens donen uns consells com: pujar per les escaleres, agafar cinc minuts de descans en mig del treball sedentari i caminar en compte d'agafar l'automòbil.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació

Altres fonts d'informació:
-Salud y bienestar
-eldia.com.ar
-Web MD

1 comentari:

  1. Fer esport és important com be diu la noticia per a la nostra salut, però no podem passar-nos tot el temps mort fent esport sinó que també hem de descansar. A més, un dels millors moments és el que estem asseguts en el sofà de casa sense fer res, que és com millor s'està.
    Però un dels problemes que comporta asseure’s al sofà, és l'acompanyament de menjar, que sumat a la inactivitat física comporta el risc de contraure malalties cardíaques, obesitat, etc.
    Ni una cosa ni l'altra, s'ha de fer de tot, un poc d'esport i descansar adequadament.

    ResponElimina