diumenge, 28 de febrer del 2010

Iceberg gegant amenaça els oceans.

Un bloc de gel del tamany de Luxemburg s'ha separat d'un glaciar de l'Antàrtica a causa de la col·lisió d'un altre iceberg anomenat B9B que es va separar en 1987. A causa d'aquest desprendiment, es podríen veure modificats els patrons climàtics, provocant hiverns més freds a l'Antàrtic Nord.

Aquest iceberg d'un tamany de 2.500 km2 va flotant pel sur d'Australia, i segons Nel Young, expert en glaciars en el Centre d'Investigacions d'Ecosistemes i el Clima Antàrtic, qualsevol transtorn en el cabdal de producció de les aigües de fons de l'Antàrtida afectaría a les corrents oceàniques.

Segons aquest, en aquesta zona es genera cap al 25% de la producció d'aigua de fons de l'Antàrtida, i com a conseqüència s'alteraría el ritme de la seua circulació.

Aquestos efectes s'observaràn amb el pas del temps, i també afectarà als bancs d'aliment de les foques i pingüins.

A aquest tipus d'icebergs se'ls anomena polinia, i les aigües de fons produïdes per aquestes repercuteixen en la circulació de les corrents del planeta.

Segons els investigadors, aquest fet no estaría relacionat amb el canvi climàtic sinó amb els processos naturals que ocorren en la capa de gel.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada