dilluns, 22 de febrer del 2010

Provada l’eficàcia de la punció directa d’esperma del testicle

Segons l’estudi realitzat, l’aspiració directa d’espermatozoides del testicle de l’home amb ADN danyat aconsegueix l’embaràs en 4 de cada 10 parelles estèrils.
La investigació apunta a que en parelles que han tingut problemes amb la fecundació “in vitro”, a menut el problema és el ADN danyat. El factor limitant d’infertilitat en les parelles realment és el dany al ADN dels espermatozoides, per això, la solució és obtindre els espermatozoides abans de que surten del testicle a través d’una aspiració.
La funció principal de l’esperma és la de introduir el ADN intacte dins l’òvul per a que es fusionen i donen lloc a l’embrió, ja que de no ser així l’embrió no es podrà desenvolupar correctament i no es produirà l’embaràs, encara que en algunes ocasions el ADN danyat és reparat per l’ovòcit.



Entre els diferents processos que poden provocar el dany als espermatozoides es troba la contaminació atmosfèrica, ja que alguns individus són més sensibles al seu efecte nociu, per tant són més vulnerables. Altres causes són: la radioteràpia, la quimioteràpia, l’exposició a altes temperatures, febre alta, etc.

Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada