dimecres, 3 de febrer del 2010

Salud investiga l'origen del virus intestinal que afecta a 160 alumnes d'un institut de Lleida


El departament de Salud de la Generalitat està investigant l'origen d'un virus intestinal que ha afectat els últims dies a 160 alumnes de l'institut de Secundaria Gili i Gaya de Lleida.

En el centre afectat, es van fer uns estudis amb els aliments que s'ingereixen al comedor, per si de cas, havien estat en mal estat. I també un posterior anàlisi als alumnes.

Es va haver de descartar una intoxicació alimentària, ja que tots els aliments es consideraven en bon estat, i a més a més, havien sigut manipulats correctament. I per respaldar aquesta decisió, molts alumnes infectats no havien menjat al comedor.

El centre, va avisar als pares mitjançant una carta per a informar-los de l'estudi anterior. I explicà que posiblement, el causant del virus devia ser un virus estacional que es propagava per l'aire i amb molta rapidesa.

Els primers símptomes que començaren a notar els alumnes, foren vòmits, febre, malestar i descomposició. En un dels dies escolars, van ausentar-se aproximadament la meitat dels 500 alumnes matriculats. Al dia de hui, encara hi existeixen prous afectats.

Fet que també ha produït una certa alarma, ha sigut que interns de la Pressó de Ponent, en Lleida, també han sofrit el virus intestinal que ha obligat a les autoritats penitenciaries a aïllar-los en una mateixa galeria per a evitar el contagi.

Noticia original:

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Salud/investiga/origen/virus/intestinal/afecta/160/alumnos/instituto/Lleida/elpepusoc/20100129elpepusoc_2/Tes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada