dimarts, 23 de febrer del 2010

la instal·lació del cable marí Europe India Gateway no tindrà impacte ambiental


La instalació del cable submarí de telecomunicacions que unirà tres continents , el Europe India Gateway , no passarà el procediment complet d'impacte ambiental . Segons el Ministre de Medi Ambient , aquesta tasca es realitzarà a grans profunditats i , per tant , no provocarà danys ambientals.

Com que l'impacte d'aquesta instal·lació també afectarà a Espanya , el ministre ha consultat amb l'Institut espanyol d'Oceanografia , la Xunta , la Junta d'andalucia i la Direcció de Recursos pesquers i Acuicultura del ministeri.

Encara que aquesta intal·lació no produïrà impactes ambientals , sí es portaran a terme mesures correctores proposades , el promotor deurà obtenir les autoritzacions necessaries i legalment establertes.


El projecte promogut per l'empresa Verizon , l'òrgan de la qual n'és la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i Mar , consisteix en l'instal·lació d'un submarí de telecomunicacions de fibra òptica de gran amplària de banda , uns 15.000 km de longitud.


Aquest cable interconectarà tres continents, amb punts de connexió en Regne Unit , Portugal , Gibraltar , Mònaco, Grècia , Libia , Egipte , Arabia Saudí i altres.


El traçat d'aigües espanyoles travessarà la costa gallega , la vessant atlàntica , l'estret de Gibraltar,el mar d'Alboràn i la zona de protecció pesquera est de l'illa d'Alboràn.

El promotor del projecte deurà evitar que el pas del cable afecte al lloc d'interés comunitari.

Aquest cable s'orientarà en el sentit de les corrents per evitar l'impacte en els hàbitats del fons i l'esfecte barrera sobre la fauna bentònica, a més d'asegurar a les activitats pesqueres que no es produïran impactes donada l'elevada profunditat de l'estesa.






Font Principal : http://www.elpais.com/articulo/sociedad/instalacion/cable/marino/Europe/India/Gateway/tendra/impacto/ambiental/elpepusoc/20100208elpepusoc_9/Tes




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada