dijous, 4 de febrer del 2010

El trasplantament de sang perifèrica, tan eficaç com el de mèdul·la

Una altra alternativa al trasplantament de mèdul·la òsia, és la implantació de sang perifèrica. Aquest mètode permet implantar noves cèl.lules que ajudaran al correcte funcionament de la mèdul.la òsia en malalts de leucèmia.

Després de molts anys i molts dubtes sobre el correcte funcionament d'aquest mètode, un estudi publicat a la revista 'The Lancet' explica el tractament i aclara els dubtes sobre aquest.

Per a obtindre les cèl.lules mare de la sang determinades per a mantenir i repoblar la mèdul.la (o també denominades progenitors hematopoiètics) cal un tractament previ del pacient sà, que multiplica aquestes unitats i dsprés les implanta al pacient afectat per la malaltia, ja siga lecèmia o qualsevol tipus de tumor hematològic.

L'hematòleg de l'hospital Ramón y Cajal de Madrid, afirma que aquest procés té una recuperacio molt més ràpida davant el trasplantament de mèdul.la òsia.

Per aquest motiu els malalts de leucèmia avançada son tractats amb aquest mètode per a garantir una ràpida millora en la seva salut.

El Grup Europeu de Trasplants de Sang ha comparat centenars de pacients amb leucèmia i tractats amb les dos tècniques descrites anteriorment i afirmen que no existeixen diferències en els casos de supervivència dels malalts. Expliquen que amb el trasplantament de mèdul.la, els malalts aguds de leucèmia presentaven una milloria més notable que amb l'altre tractament, però no eren valors estadísticament significatius. Tan sols amb els malalts de leucèmia mieloide crónica es presentava una evolució favorable de la seva salut utilitzant la tècnica de la sang perifèrica.

Aquestos resultats indiquen que hi existeix encara un tipus de malalts que poden beneficiar-se majoritàriament utilitzant el mètode del trasplantament de mèdul.la, per aquesta raó no es una tècnica que puga ser aparcada pel moment, ja que es beneficiosa per a un cert tipus de malalts.

Fonts d'informacio:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2010/02/01/oncologia/1265010392.html

Videos relacionats:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada