dissabte, 1 de gener del 2011

Menys subvencions, menys producció de tabac

Els tabaquers del nord de Càceres, on es produïx el 95% del tabac nacional, no estan preocupats per la llei que va promoure l'anterior ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez. A Espanya es fuma cinc vegades més del que es produïx a Extremadura, prop de 42 milions de quilos entre totes les varietats, per la qual cosa el fet que es consumisca quelcom menys, de moment, no serà un problema.

Però els agricultors sí es queixen, i ho fan per l'eliminació de les ajudes europees vinculades a la producció, que van desaparéixer a principis d'enguany. Fins a gener del 2010 rebien quasi dos euros per quilo de la varietat Virginia, i un 20% menys per la varietat Burley.

Als tabaquers no els ixen els comptes. Fins fa un any treien per cada quilo un poc més de 3 euros. Ara, en el millor dels casos, trauen 2,30 euros per quilo.

D'ací que el futur siga incert per a les més de 20.000 persones que viuen directament o indirectament del cultiu del tabac. Encara que cada vegada són menys. En 1989 hi havia 17.300 productors, i hui només arriben als 3.200. Les indústries relacionades també s'estan veient afectades.

Així que la llei antitabac no és la principal pena dels productors.


Notícia original

Altres notícies relacionades:

Vídeos relacionats



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada