dissabte, 29 de gener del 2011

L'obessitat infantil

En aquestos temps la quantitat d’obesos ha Espanya ha augmentat, pot arribar a ser preocupant i excessiu doncs la solució existeix i es controlar les menjades i el que mengem. Fa 15 anys l’obesitat al nostre país era d’un 5%, i ara en l’actualitat un 16%, sols Gran retanya ens supera.
La causa d’aquest problema es deu a que els pares no obliguen al fill a menjar de tot, i les coses mes importants com la verdura i la fruita, aleshores els xiquets agarren certa confiança i mengen mes llepolies, dolços...
Un altra cosa mol important en aquest tema es l’exercici físic, els xiquets al col·legi si poden realitzar exercici, però quan arriben a casa es passen tota la vesprada amb els videojocs o amb la televisió cosa que no es gens bona.
Els perills que te aquesta infermetat son molts fins i tot  pot impedir-li a la persona certs moviments,  diabetis tip II,hipertensió, colesterol, transtors hepàtics... Y  també pot provocar problemes psicològics, baixa autoestima, estigma social. A mes a mes aquesta obesitat si no es tracta, passarà a ser una obesitat adulta, i aquesta pot acurtar la esperança de vida fins 13 anys.
La solució a aquest problema ,sí existeix, llevat de casos que son genètics, l’obesitat te solució. Sols es tracta d’intentar canviar l’hàbit del xiquet, apuntar-lo per a que faja un deport, ferque camine, doncs esta ajuda la tenen que rebre principalment dels pares.
Si el pare i la mare també son obesos hi ha un 90% de possibilitats de que el fill també ho siga, aleshores la cosa pot complicar-se més perquè ja tindrien que canviar els hàbits els pares, i seria mes complicat.

Noticies relacionades.


1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut molt interessant, i per aixó he fet una que també està relacionada amb el tema d'obessitat. Espere que t'agrade.
    http://alumnesbiogeo.blogspot.com/2011/02/lobesitat-infantil-continguda-en-la.html

    ResponElimina