dissabte, 22 de gener del 2011

Inundacions a Austràlia



Brisbane, la tercera ciutat d'Austràlia, va despertar assetjada per les aigües i unes 300.000 habitatges estaven amenaçades arran de les pitjors inundacions viscudes a la regió des de fa un segle.
Les riuades van tallar vies, inutilitzar part dels sistemes cloaques i aigua potable a més d'això la ciutat va quedar sense llum, donant una impressió de ciutat fantasma als barris del centre.
A Brisbane, milers de cases i negocis van ser abandonats mentre pujava el nivell de les aigües a la ciutat i els seus voltants, obligant als veïns a fugir amb poques pertinences a terrenys elevats i centres d'evacuació que alberguen a més de 3.500 persones.
Brisbane és l'última ciutat afectada per les inundacions que assolen el nord-est d'Austràlia des de novembre i que han transformat la major part de l'Estat de Queensland en zona de catàstrofe i han deixat desenes de desapareguts.

Les mateixes escenes de caos es van viure a Ipswich, localitat a l'oest de Brisbane on diversos habitatges van quedar negades per la crescuda del riu Bremer, el cabal es va aproximar als 22 metres d'alçada.



Austàlia: s'agreuja l'impacte econòmic global d'inundacions

Inundacions bíbliques a Austàlia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada