dissabte, 29 de gener del 2011

Vuit de cada deu casos de diabetis tipus 2 s'associen a sobrepès o obesitat

Aproximadament 400 experts es van reunir a la V Reunió de Diabetes i Obesitat de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) a Granada, i van arribar a la conclusió que a Espanya casi el 60% de la població presenta sobrepès o obesitat i un 12% presenta diabetis (encara que la meitat no estan diagnosticats), tot això a causa de la dieta inadequada i el sedentarisme.

Un 75% del total dels diabètics mor per processos vasculars (cardíacs).Arreu del món, la diabetis causa un 21% de les morts per infart de miocardi i causa un 13% per accidents cerebrovasculars.


Al mateix temps, els diabètics són més propensos a certes malalties neurològiques com la neuropatia diabètica i els accidents cerebrovasculars (com la trombosi cerebral), i el seu risc de patir un ictus és el doble de vegades més gran que el dels que no són diabètics. D'altra banda, la diabetis també es considera un factor de risc per al deteriorament cognitiu i la demencia.Per últim, els pacients diabètics tipus 2 tenen més risc de patir determinats tipus de càncer.

Els experts de la International Diabetes Federation asseguren que en el futur hi haurà 366 milions de diabètics en el món ja que la població té una elevada tolerància als problemes de sobrepès tot i que la dieta mediterrània ens assegura una prevenció cap a les malalties cardiovasculars, la diabetis i el càncer.


Notícia original

Altres notícies relacionades:

Video:


2 comentaris:

  1. La noticia em pareix molt interessant i molt necessària per a la nostra societat. Les dades de la noticias em pareixen exactes ja que jo també conec a moltíssima gent que pateix diabetis, i que té sobrepés. L'altre dia vaig trobar una pàgina on explica molt bé com podem cuidar nostre cos, la nostra salut i el nostre pes. La pose así per si algú està interessat.
    http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/tutorials/weightmanagementspanish/htm/_no_50_no_0.htm

    ResponElimina
  2. A l'actualitat hi ha moltíssims cassos de obesitat.
    La diabetis deu de ser de bon gust per a ningú.
    Jo també conect a persones que pateixen aquesta enfermetat, i justament estan en sobrepes.
    Cada vegada hi han mes casos, per culpa de la "comida rápida" i les llepolies...
    Ací et deixe un enllaç que e trobat en internet on explica que es la diabetis gestacional, que pot possar en perill la vida de la mare.
    http://www.prensalibre.com/vida/salud/diabetes-gestacional-pone-riesgo-madre_0_421757939.html

    ResponElimina