divendres, 31 de desembre del 2010

Adolescents cada vegada amb més depressió i estrés


Els adolescents, degut a l’etapa de canvis que travessen, sofreixen problemes de salut com la depressió i l’estrès. Normalment, la depressió queda emmascarada baix l’agressivitat o l’ irritabilitat; per això, els pares han d’estar atents als canvis d’humor dels fills adolescents.

L’estrès és la reacció natural del cos davant de situacions difícils i amenaçadores; un excés d’aquest pot provocar trastorns psicològics com ansietat o depressió. Les taquicàrdies, augment de l’agressivitat i l’abús de l’alcohol i drogues són les senyals habituals de l’estrès.


Un adolescent trist i apàtic, amb rastres d’irritabilitat que reacciona bruscament als demés, amb falta d’autoestima i que, a més, es sent rebutjat per la societat acabarà patint una forta depressió. Una de les principals causes és la pressió acadèmica, l’exigència per traure bones notes. Per a evitar aquest trastorn, com és la depressió, s’ha d’intentar que l’adolescent es senta acceptat i inclòs en la resta de la societat, fomentar la seua comunicació i augmentar l’autoestima del jove.

Recorda:

· Acceptar-los tal i com són.

· Tractar-los amb respecte i afecte.

· Fomentar la seva autoestima.


Noticia original

Noticia relacionada

Enllaços relacionats:

· Trastorns en adolescents

· Senyals de la depressió

Videos









1 comentari:

  1. Aquesta notícia em sembla molt interessant, ja que cada dia a les notícies s'observen casos d'agressions per adolescents cap als seus pares o cap a altres persones i mals comportaments sempre desafiant les lleis.
    Molts pares associen l'actitud agressiva dels seus fills a l'adolescència, pues pensen que totes les accions que puguen fer es fruït de "l'edat del pavo" i mai pensen que tal vegada els seus fills estan sofrint depressió o estrés, perquè pensen que encara són massa joves per a aquestes coses.
    La notícia es molt interessant per a ser dirigida a tots els peres els fills dels quals estan passant per aquesta situació i necessiten ajuda. Cal comunicar-se amb ells i ajudar-los a sentir-se millor per fomentar una bona relació familiar.
    Aquí el deixe un link interessant sobre el desenvolupament dels adolescents.
    http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/002003.htm

    ResponElimina