dimarts, 25 de gener del 2011

Un Gen Cerebral Capaç de Determinar el Sexe de l'Individu


La ciència està un pas més a prop de desentranyar el misteri del desenvolupament sexual humà, gràcies als resultats d'una investigació que mostra com crear ratolins mascle sense el cromosoma I, a través de l'activació d'un antic gen del cervell. En general, els mascles tenen un cromosoma I així com un cromosoma X, mentre que les femelles tenen dos cromosomes X. Un sol gen en el cromosoma Y, anomenat SRY, activa el desenvolupament dels testicles en l'embrió, i quan aquests comencen a formar-se, la resta de l'embrió es converteix també en masculí.

No obstant això, un equip d'investigadors de la Universitat d'Adelaida de Australia han descobert la manera de crear un ratolí mascle sense el cromosoma Y, recorrent a l'activació d'un sol gen, anomenat SOX3, en el fetus en desenvolupa. L'interruptor genètic SRY és exclusiu dels mamífers i es creu que va evolucionar a partir del gen SOX3 durant les fases inicials de l'evolució d'aquests.

En els seus experiments, Paul Thomas de la Universitat d'Adelaida, i els seus companys, han obtingut ratolins mascle amb dos cromosomes X, gràcies a l'activació artificial del gen en les gònades en desenvolupament. Aquests mascles XX de ratolí amb canvi de sexe induït artificialment són totalment masculins en la seva aparença física, en les seves estructures reproductives i en el seu comportament, però són estèrils per la seva incapacitat per produir esperma.



Noticia original

noticies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada