dimarts, 4 de gener del 2011

Sense poder dormir

Encara que nosaltres seríem capaços de dormir 12 hores seguides després d´acabar els exàmens finals, hi ha gent que per a ells dormir o el no dormir en cas d´insomni resulta una tortura. Per això, s´han realitzat diversos estudis on més de 30 milions de mexicans sofreixen transtorns de la son.

Entre els diferents transtorns els més abundants són la hipersomnia, el roncar, el síndrome de les cames inquetes, sonambulisme, malsons, narcolèpsia, epil•lèpsia del son. Totes estes s´intenten combatir pels mexicans prenguent café, alcohol o tabac però el que realment fan aquestos elements és l´efecte contrari.

El que s´haria de fer és concienciar a la gent de que s´ha de seguir una rutina fixa per a dormir, assegurar-se de que el somni es produeix en un ambient òptim, és a dir, amb la menor llum posible i a una temperatura moderada. Fer exercici de dia també va molt bé per a poder dormir.
Algunes causes dels trastorns són la migranya i l´estrés, al tindre coses que fer i estar nerviós perquè les preocupacions ens ronden pel cap, dormim pitjor.

Com a experiència personal puc aportar que jo he patit insomni per estar preocupat pels exàmens, cosa que m´ha comportat ha sofrir mal de caps constants.
Altres notícies
Vídeos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada