divendres, 7 de gener del 2011

Protuberàncies insòlites paregudes a les banyes.



Un home de 84 anys de nacionalitat xinesa s'ha convertit famós a tot el món per la seua estranya i desconcertan banya que li ha aparegut a la part posterior del cap.

Aquesta protuberància va començar sent una simple taca al cap i l'ancià no li va donar més importància. Però en els dos últims anys, ha anat augmentant fins arribar gairebé als deu centímetres. Els metges no donen crèdit a aquest insòlit cas, i busquen desesperats aturar el creixement de la banya.

Aquesta classe de protuberàncies, apareixen en persones que durant la seua vida han estat exposades contínuament als rajos del Sol. Però no s'havia vist cap amb una mida tan elevada fins el moment. En la majoria dels casos coneguts, es tracta d'una protuberància benigna, encara que en alguns pot ser cancerigen.



Altres enllaços:

1 comentari:

  1. Ha sigut la imatge d’aquesta notícia la que m’ha cridat l’atenció per a llegir-la
    Em sembla inversemblant l’existència de “banyes” en el cos humà. Aquests poden aparèixer no sols en el crani, també en altres parts del cos, com les orelles, els llavis, els ulls...
    Segons com també he llegit no són del mateix material de les que estan fetes les banyes d’alguns animals. Per exemple, una dona amb aquest tipus de protuberància a la mà aquesta estava feta del mateix material que les ungles: queratina.
    Per sort, la majoria d’elles no són malignes i a més es poen extirpar amb cirurgia, fins i tot abans de que es forme la indiscreta “banya”

    En les retirades aldees de China, on la gent encara es supersticiosa, aquest tipus de protuberàncies causen certa “por” entre els allí residents.

    La següent notícia narra el cas d’una dona China, en aquesta si pot extraure informaciò interessant.

    http://www.farodevigo.es/sociedad-cultura/2010/03/11/unicornios-humanos-misterio-respuesta/418952.html

    ResponElimina