divendres, 28 de gener del 2011

Algues antàrtiques com a indicadors del canvi climàtic


Experts xilens afirmen que trobem a l’oceà Antàrtic són una de les millors formes de conèixer com afecta el canvi climàtic i l’escalfament global a tot el planeta, ja que , a l’igual que ocorregué amb els boscos terrestres de l’hemisferi nord, aquests bancs de macroalgues mostren els efectes de la contaminació.
Un investigador de la Universitat de Magallanes afirma que : “ La regió de Magallanes i l’Antàrtica és una de les millors conservades del planeta, per tant, qualsevol canvi mediambiental es veurà reflectit a través de canvis marins i en la biodiversitat.”
Un exemple d’ açò és la radiació ultraviolada que durant les estacions més caloroses afecta a les espècies de la regió a causa de l’estretiment de la capa d’ozó a la zona. Aquests vertaders boscos marins realitzen un important paper, ja que constitueixen el primer esglaó d’una cadena alimentícia i proporcionen aliment, refugi i lloc de reproducció a altres espècies. Però la radiació ultraviolada està fent que l’exterior de les algues s’endurisca, amb el resultat d’unes algues més dures, però també més primes. I així, la Península Antàrtica està veient-se unes sis o set vegades més afectada que la resta del planeta pel canvi climàtic.
És per això que, l’any 2007, el secretari general de l’ONU Ban Ki Moon afirmà que era urgent posar-li fre a l’impacte del canvi climàtic. Aquest mes, seixanta científics vinguts de totes les parts del món, firmaran la “Declaració de Magallanes”, per a intentar fer realitat el desig de Ban Ki Moon.

Notícia original

Notícies relacionades

Comencem per conéixer el nostre entorn


Situació de les algues


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada