dilluns, 10 de gener del 2011

Perú ocupa el quart lloc en casos de càncer de pell en el món

Segons estudis del Ministeri de Salut, El Perú ocupa el quart lloc en casos de càncer de pell en el món. No sols ha de veure el forat de la capa d'ozó i els rajos ultravioleta, com els principals factors que incrementen esta neoplàsia, sinó també el poc costum d'utilitzar protectors solars...
Segons un especialista este tipus de càncer es presenta en parts del cos que estan permanentment exposades al sol (el cap, el coll, la cara, les orelles, les mans, els avantbraços, els muscles…).
Protecció solar amb almenys 30 SPF amb filtre de protecció UVA i UVB és una de les mesures de prevenció més importants. Esta protecció s'ha d'aplicar almenys mitja hora abans de l'exposició al sol i tornar-se a aplicar després de cada bany o així com cada dos hores.
Fins al 27 de febrer d'enguany la Lliga Peruana Contra el Càncer està realitzant la Campanya del Sol, amb la finalitat de conscienciar a la gent sobre la importància de conéixer els efectes nocius del sol i les mesures de precaució adequades. A més també es recomana l'ús de gorros, ombrel•les, roba de cotó de colors clars…
La doctora Betty Sandoval, assenyala la importància que té el sol per tots els beneficis que aporta per a la salut del ser humà si es rep amb moderació i no amb una exposició exagerada al sol ja que es perd la capacitat de protecció natural contra la radiació solar i es produïxen diversos danys a la pell( arrugues, sequedat, taques, pigues…)que tot açò porta al càncer de pell .

Notícia original:click
Altres noticies relacinades:

Vídeos:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada