dimarts, 4 de gener del 2011

Pluja d'ocells.

La mort de fins a 5.000 ocells que van caure sobre Beebe (Arkansas) poc abans de la mitja nit del 31 de desembre va poder obeir a l'impacte de rajos, calamarsa o als focs artificials.


El veterinari estatal d'Arkansas, després de realitzar autòpsies a 17 dels ocells morts, la majoria d'ells turpiales sergents d'ala vermella, mostren que tenien l'estómac buit, la qual cosa elimina la possibilitat d'enverinament. Es va assegurar també que les aus van caure mortes al sòl i no van morir a causa de l'impacte. Aquesta classe d'aus volen en esbarts molt grans i compactes cosa que fa pensar que podien haber sofrit una col·lisió massiva en l'aire. Cal tindre en compte que l'estat d'Arkansas és propici a sofrir fortes tempestes i tornats, cosa que també ha pogut provocar la mort de les aus.

Els rajos i l'impacte de calamarsa a gran altura, van poder haver provocat directament la mort de les aus. Com que les morts es varen produïr la nit de fi d'any es possible que els focs artificials foren els causants de la mort de les aus, ja que els ocells són animals "fràgils" que poden ser víctimes amb facilitat d'un esdeveniment d'estrès.
Malgrat que la mort massiva d'ocells és motiu de gran especulació, aquesta no és la primera vegada que es registra un incident d'aquest tipus a Arkansas.

Noticies relacionades.
Vídeo relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada