dimarts, 4 de gener del 2011

Paper fet amb pedra.

Sense arbres, sense aigua, sense clor i fotodegradable, un nou paper que es fa a partir de pedra calcària, guix o marbre, arriba amb l'objectiu de convertir-se en l'alternativa ambiental a l'elaborat amb fibra de cel·lulosa tradicional. Aquest tipus de paper anomenat "Terraskin" està compost per un 80 per cent de pols mineral i un 20 per cent d'una resina no tòxica, que actua com a aglutinant, per tant no precisa fusta, no gasta aigua ni la contamina, no requereix blanquejat, utilitza un 50 per cent menys d'energia que el convencional i un 50 per cent menys d'emissions de CO2 en la seva incineració, necessita un 30 per cent menys de tinta i és degradable amb una exposició al sol d'entre tres a nou mesos.

Els materials pels quals està compost aquest tipus de paper permet produir un material molt resistent a l'aigua, al greix i als trencaments. De moment "Terraskin" només va a comercialitzar-se a nivell industrial, però esperem que poc a poc s'estenga ja que si tot el paper del món fora d'aquest nou material s'estalviaria la tala de més de tres mil milions d'arbres.

Pàgines relacionades.

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha semblat molt interessant, ja que ens parla d'un nou paper fet amb pedra amb el que es pretén ajudar al medi ambient. Em sembla una iniciativa molt interessant pels productors de "Terraskin", ja que la comercialització d'aquest paper degradable amb un període de temps curt afavoreix moltíssim el medi ambient en molts aspectes.
    Per a mi el principal avantatge d'aquest paper es la reducció de la tala massiva d'arbres. Amb aquest nou paper els pulmons de la terra no seran atacats de manera tan massiva com s'està fent ara.
    Aquí deixe el link d'una pagina en la qual es respon a unes preguntes d'interes general sobre aquest paper.
    http://emanagreen.com/es/preguntas-frecuentes

    ResponElimina