diumenge, 16 de gener del 2011

A la vorera de l´extinció

Tots sabem que el terme extinció significa la desaparició de tots els membres d´una espècie o un grup de taxons. Per tant, es considera extinta una espècie quan mor l´últim individu.

Doncs açò és el que estan aconseguint els veïns de la ciutat de Tecpan. Estan col•laborant amb la desaparició dels cèrvols i de les iguanes del voltant.
Alguns testics afirmen que han vist a aquestes persones anant a la serra a caçar estos animals i monstren la seua opinió sobre el tema diguent que entenen que és per al consum però també que estan en perill d´extinció.

Ràpidament s´han pres mesures al respecte considerant la serra zona on està prohibida la caça a més, es controlarà la serra per tal de que els habitants cuiden els boscos i no cacen els animals. Adverteixen que si no es compleixen les normes es pagarà amb la pressó.

Per a contrarestar el dany causat es permitirà la creació de vivers per a recuperar el nombre d´espècies perdudes.

Altres notícies
Vídeos



1 comentari:

  1. M'ha cridat l'atenció aquesta notícia perquè tracta el tema de l'extinció d'espècies, a l'igual que una de les notícies que jo he treballat. Hui en dia, i per a desgràcia de tots, el problema de l'extinció d'espècies ens amenaça constantment. A més, científics d'arreu del món apunten a una possible extinció massiva, la sexta extinció massiva de la nostra història concretament. És per això que la gent ha de sensibilitzar-se i conscienciar-se del problema que tenim, ja que és un problema de tots i també som tots els que podem impedir-lo.

    Aquesta situació de la caça massiva d'alces és un bon exemple del comportament humà actual i de la seua despreocupació. Ja que la gent moltes vegades actua impulsivament i sense pensar, estic d'acord en què s'han de crear noves lleis que prohibisquen aquest tipus d'actuacions front a animals com els alces i ,sobretot, com a aquells que estan en perill d'extinció, com seria l'exemple del linx ibèric a les nostres terres.

    Adonar-nos-en del problema i actuar en consecuència és tot el que hem de fer per a salvar la biodiversitat actual i, sobretot, per a salvar-nos a nosaltres mateixos d'una desaparició imminent.

    Ací deixe algunes adreces d'interés sobre la desaparició del notres animal emblemàtic en perill d'extinció, el linx ibèric.

    http://www.ecologismo.com/2010/11/22/lince-iberico-en-extincion-que-se-esta-haciendo-para-salvarlo/

    http://www.ecologistasenaccion.org/article5377.html

    http://www.youtube.com/watch?v=Gbp3Ewh4WiQ

    ResponElimina