diumenge, 30 de gener del 2011

DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA CREU QUE LA CONTAMINACIÓ ÉS UN PROBLEMA QUE MATA


L’ associació per la Defensa de la Sanitat Pública de Madrid ha considerat que l’informe sobre “la qualitat de l’aire de la ciutat de Madrid en 2010” revela que la contaminació atmosfèrica es un problema ,pot matar.
Aquesta associació va donar un informe en el qual deia que la contaminació va causar 1.500 morts prematures de manera directa i de cents de milers a traves de l’empitjorament de patologies cròniques susceptibles.
Aquestes dades van establir que a Espanya són més de 16.000 persones a l’any que moren per aquesta causa,més persones que als accidents de tràfic.
L’associació ha manifestat que un any més es segueixen en la ciutat de Madrid alts valors de contaminants atmosfèrics,principalment relacionats amb el tràfic ,que afecten de manera important a la salut dels habitants i es situen per dalt dels permesos legalment.
Esta àmpliament demostrat que els contaminants aeris,especialment les partícules en suspensió de baix pes es relacionen amb l’aparició de malalties oncològiques d’alguns òrgans,problemes al•lèrgics i cutanis.
Aquesta situació afecta més a la població més vulnerable: xiquets,ancians,dones embarassades i persones pobres. A més provoca un increment important del nombre de processos de baixa per malaltia i del absentisme laboral que afecta especialment als oficis de major risc i zones especialment contaminades.
Per això s’ha exigit als responsables de la política sanitària de l’Ajuntament i la Comunitat de Madrid que ja d’una volta establisquen mesures per al control d’emissions i la disminució de tràfic imprescindibles per a millorar la qualitat de l‘aire que respiren i s’ establisquen els controls de salut pública que garantitzen el dret a la salut de tots els habitants.




Pàgines relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada