diumenge, 30 de gener del 2011

El 86% dels majors de 65 anys no s'han connectat mai a Internet

Un 86 per cent de la població que supera els 65 anys no s'ha connectat mai a Internet, segons l'estudi , realitzat per la Fundació Vodafone en col•laboració del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

L'informe, pel qual s'han enquestat a 500 persones majors de 65 anys, analitza com valoren les persones majors la telefonia mòbil, Internet . En aquest sentit, destaca que els majors que si ho utilitzen consideren que les TIC els ofereixen "autonomia, seguretat, i millora de la seva comunicació i connexió amb l'entorn".
Així, indica que es compleix la correlació negativa entre edat i ús d'Internet. Concretament, afirma que com més gran és l’enquesta’t , menor és la probabilitat que aquest es connecti a la xarxa. La proporció d'usuaris que utilitzen Internet supera el 20 per cent a la franja d'edat de 65 a 69 anys, descendeix entorn del 12 per cent en el cas dels quals tenen entre 70 i 74 anys i es situa molt per baix del 10 per cent per al segment de 75 a 79 anys.
Per gènere, existeix una distància rellevant a favor dels homes que està relacionat amb les majors possibilitats d'accés previ a la formació necessària. A l'hora d'utilitzar Internet, els majors es decanten especialment pels serveis més habituals: navegar per la Xarxa, utilitzar el correu electrònic, buscar informació relacionada amb els seus interessos i llegir la premsa digital.
Igualment, mostra que l'actitud amb la qual els majors s'enfronten a les TIC, varia si prèviament en la seva vida laboral les han utilitzat i si en el seu entorn familiar i social ja les utilitzen. A més, influeix la pròpia situació anímica i física de la persona.
Quant a les limitacions que els majors veuen per accedir a les TIC, assenyala la seva pròpia falta de motivació, al que uneixen les limitacions físiques inherents a la seva edat.




Noticies relacionades:


Video




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada