dimecres, 5 de gener del 2011

Augmenta la proliferació de medusa "Pelagia noctiluca"

Quan anem a la plaja a l'estiu, de segur que veiem alguna medusa, això si tenim la sort de que no ens pica. L'extensió i intensitat de les proliferacions de la medusa "Pelagia noctiluca" cada vegada és major. A les plajes cada vegada trobem més meduses aquest fet es deu a la sobrepesca i l'escalfament actual de l'aigua del mar.

Com que els hiverns cada vegada són més càlids, s'afavoreixen les condicions necessàries per a la reproducciò de la medusa "Pelagia noctiluca".

Aquesta espècie prolifera a les costes espanyoles, on hi ha més aliment que a les zones oceàniques. A més, aquesta espècie pot reproduir-se de manera ràpida si les condicions li són favorables i aconseguir grans densitats durant tot l'any, especialment com hem si els hiverns són càlids.

L'augment de meduses al llarg de l'any afecta directament a les pesqueres, a l'aqüicultura i al turisme, pels seus efectes tòxics i el verí de les cèl·lules urticants i per aparèixer sobretot a l'estiu, la qual cosa causa un important efecte soci-econòmic.

Pàgines relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada