dilluns, 31 de gener del 2011

Noves teories


Als Emirats Àrabs s'ha trobat una caixa de ferramentes de més de 100.000 anys d'antiguitat. La major part de les restes trobades fins a la data es daten de fa 60.000 anys.
Una investigació publicada en la revista Science parla d'una ruta directa des d'Àfrica cap a Orient que creua la península Aràbia, a pesar dels deserts, l'escassetat de pluges i l'ardent arena. Diversos estudis han demostrat que fa 130.000 anys el desert va ser un ambient de sabana, molt més humit i ric en vegetació.

Les ferramentes que s'han trobat al camp de Jebel Faya, als Emirats Àrabs van ser construïdes per un grup d'humans moderns que creuaven la península i que venien directament d'Àfrica. Estes ferramentes trobades en l'Orient mitjà eren més modernes que les d'Àfrica Oriental.

Simon Armitage, De la Universitat de Londres i autor principal de l'article de Science, va datar les ferramentes, per mitjà d'una tècnica de luminiscència, entre 100.00 i 125.000 anys d'antiguitat. Es van analitzar els registres de nivells del mar i canvis climàtics de fa 130.000 anys i determinar-vos que en l'Estret de Bab el Mandeb, Que separa a Aràbia de la Banya d'Àfrica, s'havia estretit en eixa època pel fet que els nivells del mar eren baixos, la qual cosa va permetre el pas segur abans del període interglacial.

Armitage diu, que pel que s’ha trobat a Jabel és prou evident que els nostre avantpassats van areixir abans d’Àfrica del que habiem pensat fins ara.

Noticia original

Noticia relacionada

El rostre del primers europeus

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada