dilluns, 3 de gener del 2011

La teràpia genètica en micos llança bons resultats contra el mal de Parkinson

El Parkinson es una malaltia que ve donada per la pèrdua de dopamina, aquest fet provoca en el malalt un descontrol en els moviments corporals. Fins ara, aquesta a estat una malaltia crònica i l'únic tractament conegut a sigut administrar als pacients medicaments que augmenten el nivell de dopamina en el cervell, aquest tractament, no es del tot acertat ja que deriva en un trastorn motriu anomenat disquinesia.

Aquest tractament serà millorat, després de la teràpia genètica realitazada a un grups de micos.

Per a simular la malaltia, els científics van administrar als micos una neurotoxina que provoca la malaltia fins que els animals van mostrar els tremolors, la rigidesa i la postura inestable que són símptomes característics del mal de Parkinson.

El nou tractament que es sugereix té els seus inicis en inserir al cervell dels micos tres gens crucials en la producció de la dopamina. L'observació dels animals durant més de tres anys va revelar un restabliment dels nivells de dopamina, va corregir els trastorns motrius i no va tenir efectes secundaris. Ja s'està realitzant una prova clínica d'aquest tractament en éssers humans. Es tracta d'una nova porta oberta per als malalts de Parkinson.

Noticies relacionades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada