dilluns, 24 de gener del 2011

Un nou transplantament amb final feliç


El passat dia 28 de Desembre un nen de quatre anys va aconseguir salvar la seua vida, a causa de la mort d’un altre nen. Ibai, va rebre un fetge, estómac, duodè, intestí prim i pàncrees. Aquest cinc òrgans van ser trasplantats pel cirurgià Manel López Santamaría, ell és el major expert en trasplantaments multi visceral infantils.
Aquest nen va arribar a aquest estat perquè un mes abans se li va detectar el que semblava un tumor que va resultar un fetus paràsit, es a dir, un embrió bessó que s'havia enquistat. Al nen, li’l van extraure. Després va patir problemes a l’estómac derivats de l’operació anterior.
Avui en dia, segons el cirurgià, qui l’ha operat ha dit que el que toca és esperar a que no hi apareguen complicacions o una no acceptació del transplantament però el que diu es que la operació ha segut un èxit.
Per un altra banda, el coordinador de transplantament, Yus ha animat a la gent a que es faça donant d’òrgans, ja que sols a l’hospital de la Pau hi ha 7 nens esperant òrgans.
Finalment la familia del nen sols té paraules d’agraïment, ho califiquen com un regal de nadal i esperen que aviat el nen torne a casa i totalment recuperat.




Noticia original


Noticies relacionades:
Transplantament d'òrgans i teixits
Espanya, el primer país en donants d'òrgans

Videos:


1 comentari:

  1. M'ha cridat molt l'atenció aquesta notícia, perque ens dóna als lectors una visió positiva sobre els trasplantaments, ja que és de sobra conegut que hi han moltes persones en llista d'esperes de donacions d'òrgans i que inclús arriben a morir per no trobar un donant adequat.
    A més el fet que siga un xiquet qui haja rebut l'òrgan ens fa pensar que potser hi haja possibilitats per bebés que només nàixer ja tenen greus problemes de salut.
    Finalment, m'agradaria afegir un enllaç on es parla de la història de la donació d'òrgans: dehttp://donacion.organos.ua.es/submenu4/historia.asp

    ResponElimina