dimarts, 4 de gener del 2011

Càncer de coll d´úter

El càncer de coll d´úter és un dels que més polémica desperta en l´actualitat i dels que més s´està actuant en la seua contra pel gran nombre de casos.

És el segon càncer que més actua en les dones cosa per la qual hi ha tanta alarma social i ocasiona gran quantitat de debats sobre el papil·loma humà del qual es pensa que és el causant.

Però dins de la possible gravetat, ens afirmen que no hi ha que preocupar-se ja que es pot tenir el virus sense arribar a despertar-se el càncer per la llunyania que els separa. Aquest es contrau per contacte sexual però difícilment arriba a ser nociu ja que en la majoria dels casos no fa cap efecte.
En canvi sí que hi ha que tindre-li por al virus d´alt grau el qual ocasiona un desenvolupament anormal de les cèl•lules de l´úter.

El tractament depén del diagnòstic. Segons l'extensió del càncer, el tractament pot consistir en una o més teràpies:

-Cirurgia, que va des de l´extirpació del teixit anormal, només, fins al cèrvix complet, així com l'úter sencer i d'altres teixits adjacents.

-Teràpia de radiació per matar les cèl·lules cancerígenes que hagin quedat després d'haver-se operat.

Un càncer incipient i no invasiu (carcinoma in situ) pot ser tractat amb una operació mínima, mentre que un càncer invasiu sol requerir una histerectomia (extirpació de cèrvix i úter) i possiblement d'altres òrgans de la pelvis.

Alguns mètodes de prevenció serien: vacunar-se contra el virus del papil•loma humà, no fumar, no beure, utilitzar preservatiu si tens més d´un company sexual...

Opine que s´ha de ser conscients d´aquest càncer com de la resta perquè es pot evitar i no arribar a pasar aquest calvari.
Altres notícies
Vídeos



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada