dijous, 27 de gener del 2011

Contra la periodontitis


Investigadors estadounidencs han constatat que la dieta rica en àcids grassos omega -3 (en peixos blaus, olis de peixos, marisc, llavors, verdures de fulla verda) podria prevenir i tractar la periodontitis.
Fins ara, els tractaments contra la piorrea s’han centrat en combatre la infecció bacteriana. Però l’objectiu recent és atacar la resposta inflamatòria, per això asseguren que una teràpia dietètica pot ser un mètode menys costós i més segur per a la seua prevenció i tractament.
A més, com que existeixen evidencies que indiquen un paper dels àcids grassos omega-3 en altres malalties inflamatòries cròniques, es possible que la seua ingesta tinga el benefici de la prevenció d’altres patologies cròniques associades amb la inflamació, inclosos els accidents cerebrovasculars.
L’assaig ha comtat amb la participació de 9.000 adults que foren sotmesos a exàmens dentals periòdics. Els investigadors indagaren en els seus hàbits dietètics a través d’entrevistes telefòniques. Tingueren en compte també altres factors com els culturals, sociodemogràfics o hàbits de vida, entre altres.
Van descobrir que el consum d’àcids grassos omega-3 (DHA i EPA) estan inversament associats amb la piorrea en la població dels EU.
Un 8% de la població estudiada pateix piorrea però les dades constaten una reducció d’aproximadament el 20% entre aquells que consumiren més àcids grassos omega 3.
La conclusió és que inclús petites quantitats d’àcids grassos omega-3 poden ser bones per a las genives. Es tracta de nivells que la gent puga obtindre dels aliments amb un alt contingut d’aquest tipus de grasses sense recórrer als suplements.
Aquest treball no és el primer en indicar aquesta associació, ja que ja existeix un assaig publicat per japonesos que ha obtingut resultats pareguts, però que aquestos estudis s’han realitzat tenint en compte els suplements d’aquestos àcids i no la dieta.

Notícia Original
Notícia Relacionada





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada