diumenge, 30 de gener del 2011

Investigacions a l'Atlàntic



El buc “Sarmiento de Gamboa” a partit del port de Las Palmas per a dur a terme una investigació sobre les aigües de l'Atlàntic les quals podrien proporcionar explicacions sobre el canvi climàtic.
Al llarg de 55 dies que durarà l'expedició agafaran dades sobre la temperatura, salinitat, corrents, nutrients...

Segons José Regidor rector de la Universitat de Las Palmas:”El mar determina en gran mesura el clima,al mar es genera la major part de l'oxigen que respirem els éssers vius i apta el CO2,per tant qualsevol canvi que es produïsca al mar es determinant”
Aleshores l'expedició es dura a terme al sector 24 Graus Nort a l'Atlàntic,ja que que hi ha un transport de calor que determina el clima a Europa i un canvi en aquest sector podria resultar perillós per al nostre clima.

D'aquest projecte s'esperen obtenir resultat que serviran de base per a dur a terme una gran quantitat d'investigacions sobre el canvis futurs entre altres coses.

En aproximadament dos mesos el “Sarmiento de Gamboa” tornarà amb resultats de l'expedició i potser aquest grup de científics espanyols tan aclamats porten respostes per a moltes preguntes sense resoldre que hi ha.







Video



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada