dissabte, 1 de gener del 2011

Els jóvens beuen un 18% menys d'alcohol que en 2006


El consum d'alcohol entre els menors de 18 anys ha descendit un 18% en els últims quatres anys a Espanya passant del 68 al 56%, alhora que la pràctica del botelló entre jóvens fins als 30 anys ha baixat també fins a cinc punts
Segons l'informe, els jóvens prenen begudes alcohòliques majoritàriament els caps de setmana, especialment begudes d'alta graduació (soles o combinades) en un 92%, i en menor grau, un 54%, les de menor graduació, com són el vi, cervesa o sidra.
Al contrari, en l'horari nocturn només consumixen estes begudes fermentades el 24% dels jóvens. En concret, les d'alta graduació van associades a locals d'oci com a pubs o discoteques, mentres les de menor graduació solen demanar-se en restaurants i cafeteries.
Quant a la freqüència, es deduïx que els jóvens que consumixen begudes d'alta graduació concentren el seu consum en tres vegades al mes o menys (associat al cap de setmana), mentres les begudes fermentades s'espaien al llarg de la setmana.
El perfil del jove que fa botelló: un estudiant (51%), que viu en el domicili familiar (79%), de classe mitjana.

En el carrer, el consum ha disminuït cinc punts des de l'any 2006. Concretament, el 30% dels jóves ha afirmat fer botelló i tria majoritàriament begudes destil•lades .

Notícia original
Altres notícies relacionades:

* Recomanacions de la OMS
* Cervesa
* Influència en l'insomni

Vídeos relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada