dijous, 27 de gener del 2011

Al·lèrgies als medicaments


La major part de les al•lèrgies a medicaments es produeixen per l’ús innecessari de fàrmacs o per l’abús en la seua ingesta, fet que es dona amb molta freqüència, sobre tot en el tractament de malalties respiratòries.

Joaquín Martín Lázaro, de l’Hospital Arquitecto Marcide, en Ferrol (La Coruña), ha recordat que qualsevol medicament és capaç de provocar una reacció a l’organisme, siga al•lèrgica o no, donant-nos una raó més per a no automedicar-se. Així ocorre amb el consum d’analgèsics, amb o sense recepta, l’augment del qual provoca cada vegada més reaccions al•lèrgiques.

Els rumors en aquest camp s’estenen més que les probes científiques. En el cas de les vacunes infantils, generalment ben tolerades i sense efectes adversos, circula un temor infundat sobre la reacció de la triple vírica en xiquets al•lèrgics al ou, atribuït a què la vacuna es cultiva amb fibroblastos d’embrió de pollastre: "Al revisar les reaccions adverses, es veié que la majoria foren en xiquets no al•lèrgics al ou, en un gran percentatge d’ells, es trobà al•lèrgia a la gelatina".

Notícia Original

Notícia Relacionada




1 comentari:

  1. Aquest post m'ha resultat interessant, ja que, un invent tant necessari,com els medicaments, pot ser dolent per algunes persones.
    Els medicaments, poden ser igualment una de les causes d'al·lèrgia quan s'administren a pacients sensibles a elles. Les reaccions al·lèrgiques als medicaments més freqüents son de tipus immediat, com urticària, asma i, de forma molt excepcional, xoc anafilàctic amb pèrdua de consciència i problemes respiratoris. Amb alguns medicaments poden igualment produir-se al·lèrgies de tipus més retardat, que també poden ser greus.

    ResponElimina