diumenge, 30 de gener del 2011

La selva amazònica arriba al nivell més baix de desforestació

Després de les imatges mostrades pel satèl•lit de l’INPE, s’arriba a la conclusió que el passat 2010 fou l’any amb menys desforestació de l’Amazones des de 1988, encara que els 6450 km desforestats superen la previsió inicial. El màxim nombre de km desforestats foren 27000, xifra pertanyent a 2004.

Un dels problemes de la desforestació és l’augment dels malalts de malària, descobert després d’una investigació que explicava que l’augment de l’ús de la terra amazònica augmentava la incidència de malària.

Brasil és considerat el quart major emissor de CO2 per la destrucció de l’Amazones, per la qual cosa han reduït la tala d’arbres. També cal destacar que, a més de ser un dels pulmons de la Terra, és un dels ecosistemes més poblats i entre 1999 i 2009 es descobrí una espècie nova cada 3 dies.

Totes aquestes raons suporten la idea que l’Amazones és un dels grans tresors del nostre planeta. Per això, no s’ha de reduir la tala d’arbres sinó parar-la per complet ja que els beneficis econòmics obtinguts no són comparables als beneficis ecològics i per a la salut que ens proporcionen les grans extensions verdes del planeta. Si no s’anul•la per complet aquesta desforestació s’incrementaran les malalties pulmonars provocades per les emissions de CO2.

I malgrat tot, els experts afirmen que detindre aquesta pràctica és completament impossible.



- Noticia original

- Altres noticies relacionades

- Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada