divendres, 7 de gener del 2011

LA TORNADA DE L'ENVÀS RECICLABLE


En els últims anys el consum dels envasos s'ha triplicat. Actualment a Espanya entra en el mercat aproximadament uns 51 milions d'envasos de begudes, i sols es recicla menys de la quinta part. Davant d'aquesta situació, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí prepara una nova Llei de Residus en la qual es preté aprovar el Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn (SDDR).
El sistema consisteix en incloure en el producte final una fiança de 25 cèntims que són recuperables al tornar al punt de compra l'envàs. D'aquesta manera beneficiem al medi ambient al mateix temps que també o fem nosaltres ; els consumidors, ja que els ajuntaments poden reduir els impostor per a la recollida de fem i a més a més es creen llocs de treball per al funcionament d'aquest sistema.
Notícia original
Altra informació d'interés
Les set erres del consumidor sostenible i responsable
Com reciclar
Vídeo


1 comentari:

  1. Aquesta noticia ha cridat la meua atenció ja que, no m'imaginava que tots nosaltres gastarem tant d'envàs. Pensant-ho ara en gelat, la veritat esque actualment tot el que trobem al supermercat està envasat. La fruita, les verdures, la carn... Tenim gran nombre d'envassos quan acabem el dia a la bosa dels plàstics.
    I en la meua casa encara es recicla, però pense que som una minoria, ja que molts espanyols pensen que no és faena seua separar la brossa...
    Una mesura que pense que podria tenir bona meta seria que es tornara als envassos tradicionals. Els botellins d'aigua, beguda,... Que es venguera en vidre i després es tornaren (Com als bars).
    Seria una bona manera de ahorrar amb els envassos.


    Ací deixe un link interessant per a animar-se a reciclar:
    http://www.infoecologia.com/reciclaje/aprende_a_reciclar_cbenito2004.htm

    ResponElimina