divendres, 7 de novembre del 2014

Estudien el canvi climàtic a partir de glaceres en Terra del Foc.

En un entorn ambient i gairebé inexplorat, els glaciars de Serralada Darwin poden lliurar claus importants per entendre el canvi climàtic, tema de discussió actualment a la ONU y que está estudiant el profesor  Esteban Sagredo de Geografía UC  a través d'un estudi en la Serralada Darwin, en plena Terra de Foc.

Zona molt poc estudiada, l'expert busca reconstruir el canvi de les glaceres ocorreguts durant els últims 3 mil anys

Com explica el professor Sagredo, l'estudi del comportament de les glaceres des de fa milers d'anys permet adonar-se que els períodes d'avenços i retrocessos són part dels seus cicles naturals; però, l'acció humana ha fet que aquests processos es donen de manera més accelerada. Per exemple, des de la dècada del 40 fins ara, el mateix glacera Schiaparelli ha retrocedir més de 400 metres.


Noticia original :

Noticias relacionadas:
Noticias relacionadas: 
Noticias relacionadas:


Vidio :




2 comentaris:

  1. Aquesta noticia em pareix molt interesant ja que tracta de zones de la terra poc explorades i m'ha resultat entretinuda i a mes el video es molt adequat.

    ResponElimina
  2. Hola Gema, he llegit la teua notícia ja hi que m'ha aparegut molt interessant, ja hi que es una notícia que no sol eixir en la televisió i es més difícil de trobar. Segueix així, un salud.

    ResponElimina