dimecres, 12 de novembre del 2014

Els cotxes elèctrics i el seu funcionament

Un equip d'investigadors del grup Motion Control and Industrial Application (MCIA) de la UPC i del Centre Tecnològic de Manresa (CTM), ha estat seleccionat per la filial espanyola de Infranor, una multinacional suïssa dedicada a l'automatització de processos mecànics, per desenvolupar la base d'una nova generació de cotxes elèctrics.
En el marc del projecte internacional Iberoeka, anomenat VEUREE, es sustituirá el tradicional tren mecànic i s’incorparà un motor a cada roda, així en cas de averia poder arribar al taller sense ningun problema. Segons els participants, el vehicle estarà llest el 2015 i serà construït per l'empresa mexicana TC Technologies.
El motor elèctric que incorporarà cadascuna de les quatre rodes, i que dissenya el grup MCIA de la UPC, serà de tipus axial, de rotor pla, la qual cosa permetrà compactar a la mínima expressió possible el gruix i augmentar la seva potència.
Investigadors de la BUAP-Mèxic estan desenvolupant un nou sistema de bateries híbrides, amb elements químics supercondensadors, per equilibrar l'autonomia del vehicle i la potència de regeneració.
El projecte, finançat amb 2,3 milions d'euros, amb fons del CDTI i del CONACYT, està liderat a Mèxic per TC Technologies ia Espanya per Infranor, que ha contractat al CTM i al grup MCIA. Amb aquest projecte, el grup de recerca MCIA del Campus de la UPC a Terrassa es consolida com a referent en la innovació en electromobilitat.

Noticia original:

Noticies relacionades:
-Consum d’un cotxe elèctric
-Cotxes elèctrics vs híbrids

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada