diumenge, 9 de novembre del 2014

Neurones relacionades amb el cicle biòlogic

 Científics de les universitats de Nova York, Michigan i Houston han descobert com les neurones

que participen en la regulació del rellotge biològic se sincronitzen en fosquejar i a l'alba per a evitar que s'alteren els cicles del somni i la vigília.

En el seu treball, publicat en la revista 'PLoSBiology', es van analitzar els rellotges biològics  de la mosca de la fruita, que en estudis previs s'han utilitzat per a identificar els gens que també estan implicats en aquest mecanisme.

Fins al moment, els científics sabien com funcionaven de manera individual les cèl·lules implicades en aquest mecanisme però no tenien tan clar com s'interconnectaven entre elles.

Per a analitzar la seua connexió, van analitzar vuit neurones implicades en el rellotge circadià, les neurones laterals ventrals grans , claus a l'hora d'establir el calendari de transicions diàries entre el somni i la vigília. En concret, es van examinar els senyals que arriben a aquestes vuit neurones i van veure que necessiten dos senyals de sincronització.

De fet, quan les mosques mancaven d'una d'aquests senyals les neurones  comencen a desincronitzar-se, la qual cosa explicaria la importància d'aquest procés, ja que també fa que el seu estat de somni o vigília es veja pertorba.







Video:



1 comentari:

  1. Aquesta notícia és molt interessant, ja que ens fa veure la importància del nostre rellotge biològic i la necessitat de respectar els horaris naturals perquè el cos està sincronitzat amb aquests. Per altra part és curiós saber com funcionen aquestos mecanismes per a poder actuar concorde amb aquests per tal de facilitar la seua funció.

    ResponElimina