dissabte, 15 de novembre del 2014

Missió Rossetta: El mòdul Philae

Una de les qüestions importants que ocupa els científics és averiguar com es va formar el Sistema Solar, l'origen del nostre planeta i inclús l'origen de la vida.

La sonda Rosetta, de l'Agència Espacial Europea (ESA), va llançar el mòdul Philae  per aconseguir que es posés sobre el cometa 67P / Churyumo Gerasimenko  el dia 12 d'aquest mes.

L'objectiu d'aquesta operació és aconseguir que faja experiments científics durant diversos mesos sobre el  cometa i que prenga fotos del paisatge i analitze la composicó química de la superfíce per posar a prova diferents hipòtesi sobre l'origen de la vida i de l'Univers. Philae podrà aportar una valuosa aportació sobre els cometes, elements primogènits de l'univers.


De moment, i malgrat que els arpons de la sonda no es van activar en el moment de l'aterratge, el que dificulta la subjecció de la nau sobre el 67P, sembla que Philae continua agafada al cometa i activa. No va aterrar a la zona prevista, es troba a una zona on no rep quasi energía solar, cosa que dificulta la càrrega de les plaques solars, augmenta la preocupació sobre la duració de la sonda, peró ja s'estan buscant solucions al problema.

Notícia original

Notícies relacionades:
La importancia de arribar a un cometa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada