lunes, 10 de noviembre de 2014

Un dinosaure com un estruç d'11 metres i 6 tones

Dos nous esquelets permeten recomposar el misteriós "Deinocheirus"D'aspecte similar a un estruç però d'11 metres d'altura i 6 tones i mitja de pes, amb dos braços enormes,un pic paregut al dels ànecs i grans garres, el Deinocheirus mirificus era un animal singular.
Els seus descobridora, fa quasi mig segle, el van nomenar precisament "extranya mà terrible".


Ara, dos nous esquelets descoberts en Mongolia han permés descriure l'anatomía, trets de l'alimentació i ecología d'aquesta espècie de fa 70 milions d'anys, una 5 milions anys abanos de l'extinció dels dinosaures. Els dos esquelets descoberts actualment, un té el braç un 6% més llarg que un descobert en el 1965 i l'altre, és de menor tamany.


El Deinocheirus, amb un cap de més d'un metre de llarg,  té trets associats típiament al consum de plantes, però els científics expliquen que han trobat restes de peixos en el seu estómac, per el que dedueixen que sería omnívor.

La idea és que el Deinocheirus, compartint recursos alimenticis amb altres herbívors més grans que ell, hauría tingut una ventaja en ixa alimentació de petits animals amb la dieta de plantes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario