dimarts, 11 de novembre del 2014

Un fong asiàtic letal amenaça a les salamandres i als tritons europeus

El tritó i el tritó alpí, especies endèmiques de la península ibèrica, moren per infectar-se per un fong que probablement arribà a Europa a través del comerç internacional de mascotes.



Jaime Bosch, investigador del Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC), participa en l’estudio que es publica hui en la revista Science en el que, després d’analizar alvoltant de 5.000 mostres de amfibis de quatre continents i evaluar la seua perillositat, es conclueix que, encara que es troba geográficament molt restringit, resulta mortífer per a salamandres i tritons, però no per a altres anfibis com granotes, gripaus i cecílies.

Fins el moment aquest fong, que provoca lesions en la pell dels amfibis fins causar la mort, sols s’ha trobat, ademés de en Àsia, en poblacions d’Holanda i Bèlgica però, segons els investigadors, es molt probable que s’expandixca ràpidament per tot el continent.

Aquest fong es perillós per a la nostra fauna i encara que els éssers vius desenvolupen resistència als patògens amb els que conviuen durant llarg temps, però son molt vulnerables a nous patògens amb els que entren en contacte de forma brusca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada